Derde Plaats Voor DaltonBlues Op Eerste Virtuele Race

Derde Plaats Voor DaltonBlues Op Eerste Virtuele Race

Op Zaterdag 3 Oktober hebben wij meegedaan aan de eerste virtuele race van de Young Solar challenge, deze race zou eerst elders in Nederland plaatsvinden maar vanwege het virus heeft de Young Solar het veranderd in een virtuele race waardoor alles nog steeds door kon gaan en daar waren we super enthousiast voor!

Nadat dit nieuws binnen was gingen we met hernieuwde energie weer aan de slag met de boot en het oefenen van onze rondjes.

Op 3 Oktober was het dan eindelijk zo ver, onze allereerste race. onze schipper Jort Giethoorn heeft hard geoefent de rondes zo consistent mogelijk te kunnen varen op verschillende snelheden; hij was er klaar voor. Onze strategen Anouk Muijsert en Chequenzo Hasselnook waren bezig met het overleg over onze strategie.

En ja hoor na een uur varen in de koude wind en regen kwam onze schipper weer aan land. Na de race hadden we geen idee hoe we het hadden gedaan tegenover de andere teams, maar we stonden wel vol vertrouwen dat we het goed hadden gedaan; Het was een mooie race geworden. Ookal konden we de andere teams niet zien voelde het nog steeds als een echte wedstrijd.

Na afloop van de race werd er via een online meeting de resultaten gepresenteerd en iedereen zat thuis vol spanning te wachten. Na een speech van de Young Solar kregen we het eindelijk te horen: We zijn derde geworden, met 400 meter afstand van de eerste plek hebben we een podium positie weten binnen te halen. Daar waren we als team super blij en trots over!

2 gedachten over “Derde Plaats Voor DaltonBlues Op Eerste Virtuele Race

  1. Wat een super project! Om sponsoren te kunnen werven, is het misschien een goed idee om de bouw van de boot hier weer te geven, zodat ze kunnen zien waarin ze investeren en mee gaan leven met de hele ontwikkeling van de boot. Hou de site up-to-date. Dat gast helpen bij het werven. Wel natuurlijk de link in je berichten op social media zetten. Succes!

  2. 3de plaats met een boot die al 3 jaar oud is is niet slecht. Zorgen jullie er volgende keer wel even voor dat jullie jullie eigen boot gebruiken en niet die van het team van vorig jaar? :-p (dikke berte is namelijk met pensioen ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.